Aanmelding



Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het contactformulier of telefonisch. Een verwijsbrief van de huisarts is noodzakelijk als je voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar in aanmerking wilt komen.
Als je vragen hebt, of als je op zoek bent naar meer informatie mag je natuurlijk ook eerst vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier of bellen (bij geen gehoor graag de voicemail inspreken). Ik neem dan binnen enkele dagen contact met je op.

Na je aanmelding middels het aanmeldformulier neem ik telefonisch contact met je op om wat informatie te geven over mijzelf en de praktijk. Daarnaast maak ik een eerste inschatting van je problematiek. Op deze manier kunnen we alvast een idee krijgen of ik voor jou de juiste behandelaar zou kunnen zijn. Indien je na dit gesprek besluit je aan te melden, stuur ik je een inschrijfformulier en een informatiefolder toe. De aanmelding is definitief wanneer ik het inschrijfformulier en (indien van toepassing) de verwijsbrief van de huisarts ontvangen heb.

Verwijsbrief huisarts

Om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar, is een verwijzing van de huisarts nodig. De verwijsbrief dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:
1. De reden van verwijzing, waarbij specifiek benoemd wordt dat sprake is van een (vermoeden van een) psychische stoornis. Er hoeft niet noodzakelijk een DSM-code vermeld te worden, dit mag wel.
2. Verwijzing generalistische basis GGZ of gespecialiseerde GGZ.
3. Naam, functie en AGB-code van de verwijzer / huisartsenpraktijk.
4. Cliëntgegevens (inclusief BSN en verzekeringsgegevens).
5. Plaats en datum van de verwijzing.
6. Stempel van de praktijk en/of handtekening van de verwijzer.
Bij voorkeur is de brief specifiek gericht aan mij: Van den Munckhof Psychotherapie.
Daarnaast is het fijn wanneer aanwezige relevante gegevens worden bijgevoegd, zoals anamnestische gegevens, medicijngebruik, informatie over eerdere psychologische behandelingen, et cetera.

Intake

Wanneer de aanmelding definitief is, plannen we een eerste intakegesprek. Belangrijk is dat je je identiteitsbewijs en verzekeringspas meeneemt naar deze eerste afspraak. Als behandelaar ben ik namelijk verplicht de identiteit en verzekeringsgegevens van mijn cliënten te controleren.

Het intaketraject bestaat meestal uit één of twee intakegesprekken van 1 tot 1,5 uur. We brengen je klachten, problemen en verwachtingen in kaart en bespreken je persoonlijke achtergrond, leefomstandigheden en mogelijke uitlokkende en instant houdende factoren.
Het kan zijn dat aanvullende diagnostiek (psychologisch onderzoek) nodig is om meer duidelijkheid te verkrijgen over de problematiek. Hierna volgt een behandelvoorstel en maken we een behandelplan met concrete doelen.

Afhankelijk van jouw klachten, hulpvraag en voorkeur kiezen we in overleg voor een behandelmethode. Meestal is dat een specifieke behandelmethodiek, of elementen uit verschillende therapeutische invalshoeken.
Soms beginnen we minder specifiek en vinden we gedurende het behandelproces meer richting en focus.
Ik maak gebruik van een vragenlijst (Routine Outcome Monitoring) om bij aanvang van de behandeling de aard en ernst van je klachten in kaart te brengen en bij afronding het effect van de behandeling te meten.
De resultaten zullen we steeds samen bespreken.

Belangrijk in deze fase is eveneens dat jij je een beeld kunt vormen van mij, en mijn manier van werken om te bepalen of je de behandeling met mij aan wilt gaan.

Indien de behandeling van je klachten beter elders kan plaatsvinden, zal ik met je overleggen over een passende terug- of doorverwijzing naar een andere zorgaanbieder en zal ik – met jouw toestemming – hierover overleggen met je verwijzer.

Behandeling

Wanneer we na de intake besluiten de behandeling te starten, plannen we afspraken in. Deze afspraken vinden plaats volgens een samen overeengekomen frequentie, meestal wekelijks of tweewekelijks en worden momenteel op vrijdagochtend ingepland.
Een sessie bestaat uit 60 minuten gesprek, waarin we de laatste 10 minuten samen terugkijken op het gesprek en naar wat je uit het gesprek meeneemt.

Evaluatie en afsluiting

Het verloop van de behandeling evalueren we regelmatig en waar nodig stellen we het behandelplan bij. We kijken hierbij naar de voortgang van je doelen, de verandering in je klachten en of we in de samenwerking op de goede weg zijn met elkaar.
Op geleide van de momenten van evalueren van je proces, werken we samen toe naar een moment van afronding. Mijn ervaring is dat de meeste procesgerichte therapieën ongeveer 1 tot 2 jaar duren. De meer klachtgerichte behandelingen kunnen ook korter duren.
De verwijzer (meestal je huisarts) wordt met jouw toestemming tijdens en/of na de behandeling op de hoogte gebracht van je proces.

Wachttijden

Kijk voor de actuele wachttijden op:

 

Kiezen in de ggz

 


 

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
LinkedIn